Gör dig egen ansiktsmask - hemma !

Istället för att behöva gå till affären och köpa en ansiktsmask, kan man alltid göra sin egen ansiktsmask hemma! Det är mycket enklare och du kan välja själv vilken typ av ansiktsmask du vill göra, och en som också passar din hudtyp. 
Det roliga med det hela är att det finns en MASSA olika ansiktsmasker man kan göra, t.ex en mot solbränd hud, en mot torr hud, en mot akne och porer, en lugnande mask, en återfuktande osv. Det är bara att söka på internet efter vilken typ av ansiktsmask du vill göra. 

Jag tänkte ialafall tipsa om en som jag tycker är riktigt bra mot akne och större porer!


1. Börja med ett ångbad för att öppna upp porerna! Koka upp 2 liter vatten och häll i en stor skål och sänk ner huvudet mot skålen. Sitt i minst 10-15 minuter. 

2. Blanda ihop en ansiktspeeling med 1/2 dl strösocker och 1 msk olja. Massera in med cirkulerande rörelser i ansiktet för att bli av med döda hudceller. 

3. Nu är det dags för själva ansiktsmasken! Allt du behöver är : 

1 äggvita 

1 msk citron/citronsyra

Gör så här: Vispa äggvitan så att det blir lite skummigt tillsätt sedan citronsaften.

Applicera ansiktsmasken på en rengjord hy och låt den sitta kvar ca 15-20 min. 
Skölj sedan bort masken med ljummet vatten, och avsluta sedan med att skölja ansiktet med kallt vatten för att stänga igen porerna. Voila!

 


Kommentarer
Anonym

Hej! Jag tänkte fråga om man ska skölja av "peelingen" innan man tar på ansiktsmasken.. Hur länge ska peelingen sitta i?

Svar: Hejhej! Ja du ska skölja av peelingen innan man tar på ansiktsmasken. När du tar på peelingen ska du cirkulera runt det i ansiktet, och det kan du göra i ca 2 minuter därefter skölja & sen är det dags för själva ansiktsmasken. Hoppas du fick svar på din fråga! :D
testjasmine.blogg.se

2013-09-02 @ 12:37:34
Ulrica

Hej jag tänkte fråga om man ska skölja bort peelingen efter man snärjt in den i ansiktet.. Och hur länge ska den sitta i? ;)

2013-09-02 @ 12:39:09


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Skönhet, Mode, Smink

RSS 2.0